Kako uspeti?

Kao prvo da vidimo sta to znaci. Neko ce reci  samo da budemo zivi i zdravi, neko da zaradim mnogo novca, neki tviteras/ica da budem uticajan/na na Tviteru itd. Ono sto se mozda zaboravlja jeste da biti uspesan/na znaci biti to u svim sferama zivota ili u sto je moguce vise sfera.

Razmislite dobro o svakoj sferi vaseg zivota: koliko ste zadovoljni njome i kako bi ona izgledala u idealnim uslovima. Uporedite to sa onim sto je sadasnje stanje. Stavite to na papir i spojite te dve slike. Sta mislite koliko vam treba vremena da to ostvarite? Nekoliko meseci,  nekoliko godina? Jedno je sigurno-sto pre pocnete da radite to cete pre videti rezultate.

Budite realni/e.  Odredite koliko vam vremena treba za sve te stvari. I onda da vidimo sta mozete uraditi za 5 godina, za tri godine, za 1 godinu, za 6 meseci, za 3 meseca, za mesec, za nedelju, sta mozete uraditi vec danas. Koje su to vrednosti koje morate usvojiti da biste ostvarili svoje ciljeve? Koje navike morate promeniti? Odredite vrednosti koje su potrebne da biste stigli do ostvarenja svoijh ciljeva. Ispisite ih u svoj planer, stavite ih na neko vidljivo mesto gde ce da vam bodu oci npr. iznad kreveta, na radni sto i sl.

Krenite prvo od petogodisnjeg plana. Ako npr. zelite da smrsate 10 kg upisite to u petogodisnji plan. Onda cete u trogodisnji plan upisati zelim da smrsam 6 kg, u godisnji zelim da smrsam 3 kg. Znaci idite postepeno, ne mogu se veliko rezultati ostvariti preko noci i uz pomoc carobnog stapica. Potrebno je mnogo rada, samodiscipline i motivacije.

Isto tako godisnji plan podelite na polugodisnje, mesecne i nedeljne planove.

I onda  krenite sa planom za narednu nedelju. Ako npr. zelite da smrsate odredite sta, koliko, gde i kada cete jesti, kad  cete vezbati i sl.

Svako jutro procitajte svoje planove.

Da biste se motivisali pronadjite inspiraciju u ljudima koji su uspesni u tome cemu vi tezite, citajte njihove price, ispisite njihove citate, stavite njihove slike u vas planer, racunar, na zid, pratite ih na Tviteru, postanite njihov fan na Fejsbuku.

Okruzite se ljudima koji imaju iste ciljeve i koji vam mogu biti podrska.

Ustajte rano.

Mislite pozitivno.

Trudite se da ucite iz svega sto se desava.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
This entry was posted in Ciljevi, Motivacija, Uspeh. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s