Kornišoni bez konzervansa

Petak uveče je idealno vreme za pripremu zimnice.

Kornišone operite i ostavite da se osuše. Prelijete ih proključalom vodom. Tegle takođe prelijte proključalom vodom i u njih stavite lovorov list, mirođiju, karanfilić, i belu slačicu.

Prokuvajte 2 litra vode sa kašikom soli i malo šećera. Kad voda proključa dodajte 1 l sirćeta. Količinu vode i sirćeta možete promeniti zavisno od količine kornišona ali omer voda:sirće je uvek 2:1. Kad se voda ohladi prelijte ovom mešavinom krastavce i zatvorite tegle. Čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Posle tražite idealnu poziciju za slikanje i odustanite i iskoristite Lejaut.

Sledeći su zeleni paradajz i karfiol. Čitaćete u nekoj sledećoj objavi. 23201702_10155789014201506_1821348517_n.jpg

 

 

Advertisements
This entry was posted in Cooking, Uncategorized, Zimnica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s